Hoe de BMI te berekenen / Berekenen van de BMI

De BMI wordt berekend aan de hand van een eenvoudige formule.

Hoe de BMI te berekenen

BMI is een maat voor lengte in verhouding tot gewicht, wat resulteert in een indexcijfer dat de verhouding van gewicht tot kwadratische lengte (kg/m2) aangeeft.

Traditionele BMI

De BMI wordt berekend door het gewicht (kg) te delen door het kwadraat van de lengte (kg/m2). BMI is de meest populaire en praktische op gewicht gebaseerde indicator voor het meten van overgewicht en ondergewicht.

Een eenvoudige manier om een ​​traditionele BMI te berekenen, is door het gewicht twee keer te delen door de lengte. Bijvoorbeeld, 77 kg / 1,77 m / 1,77 m is ongeveer 24,6.

Een nieuwe manier om de BMI te berekenen

Over de waarheid van de traditionele BMI lopen de meningen uiteen. Wiskundige Nick Trefethen van de Universiteit van Oxford heeft een nieuwe formule ontwikkeld voor het berekenen van de BMI die volgens hem rekening houdt met bijv. de vervorming als gevolg van lengte.

In de formule van Trefethen is de gewichtscoëfficiënt de vierkantswortel van de gemiddelde menselijke lengte, 1,69 m. Hij legt de kracht van 2,5 uit doordat mensen niet tweedimensionaal zijn, dus het gewicht moet ook niet op deze basis worden gemeten.

Traditionele wiskundige formule

`"BMI" = "Gewicht[kg]" / ("Lengte[m]"^2)`

Nieuwe wiskundige formule

`"Nieuw BMI" = "1,3 Gewicht[kg]" / ("Lengte[m]"^"2,5")`

Bronnen en meer informatie
  1. Nick Trefethen: BMI
  2. BMI: Does the Body Mass Index need fixing

Misschien ben je ook geïnteresseerd in